11 Aralık 2014

Apple iphone İOS 8.1 ve 8.2Beta Jailbreak



Yıllar önce iSO işletim sistemine ilk JailBreak yaparken harcadığımız mesaiyi ve stresi düşününce teknolojinin her alanda ne kadar geliştiğini farkediyor insan. JailBreak dediğimiz işlem iOS işletim sistemini Root ile kullanmaktan başka birşey değildir. Üreticinin değiştirmesine izin vermediği birçok ayarı değiştirebilir; ulaşmamamızı istemediği birçok dosyaya ulaşabilmekteyiz.
JAilBreak yıllarca "korsan oyun ve uygulama yükleme aracı" olarak görünsede aslında durum öyle değildir. JailBreak marketi Cydia'da para ile uygulamaların satıldığını gördüğünüzde bunun bir korsan uygulama aracı değil de "alternatif bir market uygulaması" olduğunu farkedeceksinizdir.
Peki JailBreak nesil yapılır? İnanın bu iş o kadar basit ki gördüğünüzde sizde bu duruma şaşıracaksınız. Bazı uyanıkların parasal JailBreak yaptıkları bir dönemde bu yazıyı hazırlamanın bu işi araştıranlar için oldukça iyi olacağını düşünmekteyim. Dilerseniz JailBreak nasıl yapılır kısaca anlatalım.
JailBreak yapmadan önce unutmamanız gereken ilk kuralla başlayalım.
  • Telefonunuzun "iPhonemu Bul" ve "parmak izi okuma TouchID" özelliğini kapatmanız gerekiyor.
Bunlardan herhangi birini unutursanız telefonunuz muhtemelen brick olacaktır ve dönüş neredeyse imkansızdır.
Daha sonra telefonunuzun yedeğini iCloud hesabınıza mutlaka alın. Bazen JailBreak sonrası Hard Reset yapmak durumunda kalabilirsiniz.
Ünlü JailBreak grubu TaİG'in sistemini kullanarak telefonumuza JailBreak yapacağız. 
  • Buradan TaiG jailbreak en son sürümünü indirin ve dah asonra bu bağlantıyı bilgisayarınıza indirin, zip dosyasını masaüstüne çıkartın.
  • USB kablosu ile telefonu PC'ye bağlayın.
  •  Ayarlar> TouchID & Parolasını devre dışı bırakın.
  • Ayarlar kısmından iPhonemu Bul seçeneğini kapatın (tekrar hatırlatmak istedim)
  • Çıkarttığınız programın üstüne sağ tık yapıp programı "Yönetici" olarak çalıştırın.
  • Taİ programının cihazınızı algılaması ve yapılandırması biraz uzun sürebilir endişelenmeyin ve bekleyin. 
  • Doğru FirmWare kullanıyorsanız bir ekran açılacak ve bu ekranda sadece Cydia 1.1.16 seçeneğini seçili olacak. Aşağıda Çince yazan programın Çin AppStore'u olduğunu ve onu telefonunuza yüklememeniz gerektiğini hemen belirtelim. Seçiminiz aşağıdaki gibi görünmeli.
1418201748_taig-jailbreak-ios-8-1-1.png
  • Daha sonra aşağıdaki yeşil butona tıklıyoruz ve arkamıza yasalanıp işlemin bitmesini bekliyoruz. 
1418201927_taig-jailbreak-ios-8-1-1-progress.png
Bu noktadna sonra telefonumuz bir kaç kez açılıp kapanabilir; işlem bitene kadar sakın telefonunuzun bağlantısını kesmeyin ve yapabiliyorsanız -*ki ben hep öyle yaptım "kesintisiz güç kayanağı" olan bir bilgisayar ile bu işlemi yapın. Bu işlem yapılırken elektiriğin kesilmesi telefonunuzun sonsuza kadar kaybolması anlamına gelecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içiren yorumlar silinmektedir.Lütfen hakaret ve küfür içeren yorumlar yazıpda bize iş çıkarmayın =))
Not: Yorum gönderden sonra güvenlik ekranı geldiğinden kodlamadan kaynaklanan bi hatadan ötürü eksik çıkmaktadır.Çıkan güvenlik ekranında yazınıza tıklayıp Tab tuşunu kullarak alt satırlara inebilirsiniz...