13 Şubat 2008

Wireless Güvenlik

Wireless ağlarda WEP kullanımı wireless ağların güvenliğini saglamakta yetersiz kalıyor. * MAC adresine gore erisim kisitlanmasi kolayca asilabiliyor
* "WEP anahtarini kirabilmek icin yeterli veri toplanilmasi gerekiyor, dolayisiyla WEP anahtarini duzenli araliklarda degistirmek problemimizi giderir" fikri de curutulmus durumda. Konuyla ilgili bir grup FBI ajaninin yaptigi, yaklasik 3 dakikada WEP anahtarinin kirilmasi demonstrasyonu hakkinda bilgiye buradan ulasilabilir. WEP anahtari kirma demolari, guvenlik ile ilgili olan live cd dagitimlarinin web sitelerinde yerlerini almis bile.
o Cracking WEP in 10 minutes
o 128 Bit WEP cracking (izlemedim)

WEP yerine WPA kullanilmasi gerekiyor. Ancak WPA-PSK (WPA and a pre-shared key) kullaniminda passphrase secimi cok onemli, cunku bu passphrase brute-force(deneme/yanilma) saldirilarina acik. Dolayisiyla uzun ve kompleks passphrase secimi onem kazaniyor.
Bu brute-force saldirisinin nasil yapilabildigini gormek icin, bugun rasladigim WPA Cracking demonstrasyonu izlenebilir.

Su sira en iyi secim, WPA-Enterprise olarak gecen, WPA + 802.1x kullanimi olarak gozukuyor
Bu Kısa ve Öz Dökümanı Siz Okuyucularım İçin Buldu ve Düzenledim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içiren yorumlar silinmektedir.Lütfen hakaret ve küfür içeren yorumlar yazıpda bize iş çıkarmayın =))
Not: Yorum gönderden sonra güvenlik ekranı geldiğinden kodlamadan kaynaklanan bi hatadan ötürü eksik çıkmaktadır.Çıkan güvenlik ekranında yazınıza tıklayıp Tab tuşunu kullarak alt satırlara inebilirsiniz...